Mail: MP3 hangok rendszerszintű hanghibát okozhatnak

Ha bizonyos MP3 fileokkal szeretnénk bővíteni Mail hanghatásainkat akkor lehet, hogy eléggé fura eredményhez juthatunk. Néhány felhasználónál például miután bemásolták az MP3 hangállományokat a ~/Library/Sounds folderbe a Mail programban megpróbálták átállítani a levél érkezésekor kiadott hangot. A preferences ablakban a hangok megjelentek a listában és meg is lehetett hallgatni őket. Használat közben viszont az összes rendszer hang hibássá vált, hangos zajt produkálva minden alkalommal amikor a Mail épp futott.
Maguk a rendszer hangállományok nem hibásodtak meg, külön lejátszhatóak, de
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Panther: mod_perl print() output javítása

Bár a Panther Apache verziója tartalmazza a mod_perl-t, valamilyen okból kifolyóan a standard Perl print() rutin outputja nincs átirányítva a böngészőre, mint ahogy annak lennie kellene. Persze bármikor feloldhatjuk ezt a problémát ha újrabuildeljük Apache-unkat, de van ennél egyszerűbb megoldás is. Csak add hozzá a következő sort a /etc/httpd/httpd.conf fileodhoz:

PerlTransHandler "sub { tie *STDOUT, 'Apache' unless tied *STDOUT; }"

Persze utána kelleni fog egy sudo apachectl graceful.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hamarosan itt a MathType 5 for Mac OS X

Hamarosan megjelenik Az Egyenletszerkesztő OS X-re!

Aki valaha is próbált egyenletszerkesztőt használni MS Word alatt (főleg Windows-on), az biztosan ismeri a MathType-ot, ugyanis ennek a butított változatát adják az Office-hoz (csak Windows-on). A teljes változat minden platformon beépül a Word-be és nagyon rendesen lehet vele egyenleteket beilleszteni.

Végre valahára bejelentették az OS X-es preview-t, amivel már évek óta adósok! Várhatólag ez is be fog épülni az Office X-be, ill. támogat QuarkXPress-t, Adobe InDesign-t, PageMakert, stb.

A bejelentés itt:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

ObjC: 10 szeretem és 15 nem szeretem

Azok, akik Mac fejlesztőként élték meg az Apple NeXT felvásárlását, valószínűleg keveset tudnak az ObjC programozási nyelvről, amely segítségével építették fel a NeXTSTEP / OPENSTEP operációs rendszer alkalmazásait és lényeges programkönyvtárait. Az akkori beszámolók is lelkendeztek: milyen egyszerű és elegáns módon lehet ebben a nyelvben szép és főleg biztosan működő, elszállás és memóriapazarlás mentes alkalmazásokat írni!

Habár sajnos az ObjC nyelv elveszette a nyelvek csatáját és még most is kevesen ismerik, ma is fontos építőköve a Mac OS X-nek. Hatalmas előnye az abszolút
RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

Sun teljes támogatást kínál az StarOffice-hoz

Sun Microsystems bejelentette, hogy teljesen támogatni fogja a nyílt forráskódú StarOffice csomagját, mely vetelytársa a Microsoft Office termékeinek. Mac OSX alatt ugyanez a szoftver OpenOffice név alatt fut, ami jóval olcsóbb a Microsoft termékénél, de ugyanakkor olvassa és írja az MS Office dokumentumait. Olvass többet erről a hírról itt:
http://www.newsforge.com/software/03/12/03/2250240.shtml
RÉSZLETEK | 5 hozzászólás
‹ Első  < 3565 3566 3567 3568 3569 >  Utolsó ›