Új számítógép? Akkor adatcsere FireWire-el…

Amennyiben az ünnepek alatt egy új számítógéppel lettél gazdagabb, ami szintén Mac eleggé egyszerűen megoldhatod a régi és új gép közötti adatcserét. Ha mindkettő Mac-ednek van FireWire portja, csak kapcsold őket össze egy FireWire kábellel, majd indítsd el az új gépet és utána a régebbit is. A régi gép indításánál tarsd nyomva a "T" gombot, mely meg fogja jeleníteni a régi gép tartalmát az új Desktop-ján. Innentől fogva a dokumentumaidat böngészés útján átmásolhatod az új számítógépedre és kész is az egész.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Jobb Apple három lépésben

A BusinessWeek cikke szerint ahhoz, hogy az Apple-nek a 2003-as événél még jobb legyen a 2004-es három dolgot kell elérnie: javítania kell a vállalati szabályozásain, változtatnia a minőségellenőrzésén és gyorsítania a termékfrissítésén.
Link:http://www.businessweek.com/technology/content/jan2004/tc2004015_0436_tc056.htm
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Egyszerűbb terminál: iTerminal

Az iTerminal program célja a terminál használatának felgyorsítása. A szoftver leegyszerűsíti a különböző mappákban való navigációt, amelyet a felhasználó szöveges parancsok helyett egérrel tud majd elkövetni.

Az iTerminal szintén számon tartja a egy listában a legutóbb használt parancsokat, így leegyszerűsítve azok gyorsabb előkeresését. A megfelelő parancsra elegendő az egérrel csak rákattintani és az rögtön futtatásra is kerül. Az iTerminal ára 5 USD:
http://www.seraphimsoftware.com/iTerm.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Terminál: FAX fogadása

A MacOSXHints oldalán egy érdekes megoldást adtak közre Fax fogadására. Amikor a telefonod csörög és észrevetted, hogy nem személyi hívást kaptál, hanem Faxot, szaladj a Mac-edhez és gépeld be a következő parancsot a Terminálba:

sudo fax receive

Ezután meg kell majd adnod az adminisztrátori jelszavadat. A Fax a "Home" mappádba lesz tárolva valami hasonló néven 1214190520.001. Ezt a dokumentumot nevezd át bármire, úgy hogy az végződjön ".fax"-ra. Ezután klikkelj majd rá a dokumentumra, amely meg fog nyílni. Ahhoz, hogy ez működjön nem kell a Fax opciódnak bekapcsola lennie a System
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mentsd meg az Intenetet

Az Interneten az utóbbi időben nem csak adatok vándorolnak, hanem virusok és egyéb problémás programok is. A következő érdekes lista az Internet megmentésének 101 potját szedi össze:
http://www.wired.com/wired/archive/12.01/internet.html?pg=1&topic=&topic_set=
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3547 3548 3549 3550 3551 >  Utolsó ›