Képek az iPod-on?

Egy a "The Register" hírére hivatkozva az Appleinsider a következőket írta. A PortalPlayer cég, mely az Apple iPod hardvere, szoftvere és processzora mögött áll hamarosan ki fogja adni az újabb változatát a chip-jének, mely képes lesz képek feldolgozására is. Elképzelhető lenne tehát, hogy hamarosan látni fogunk egy iPodot, melyen képeket is lehet majd tárolni?
Az új processzor képes lesz JPEG és Motion JPEG formátumok feldolgozására, a szoftver pedig képek manipulációjára, mint példáil forgatás, vágás, vagy piros szem eltüntetése fotókról.

A rendszer ezentúl támogatni fog TV kimenetet,
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Adobe, kalózkodás ellenes munkaerő

Az Adobe olyan OSX jártas munkaerőt keres, aki a szoftver kalózkodási részlegüknél dolgozna és OSX alatt fejlesztene ki valamiféle szoftver kalózkodás elleni megoldást. Link:
http://jobsearch.monster.com/getjob.asp?JobID=20218676
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hálózati, nagy felbontású MPEG-2 videó kamera

Az Axis ma bejelentette az első hálózati kameráját mely az MPEG-2 tömörítésre épült. Az éjjel/nappali kamera használható biztonsági rendszerekben, fontosabb helyek megfigyelésére. A kép minősége és felbontása DVD-hez hasonló (720 x 576 képkockás), kiváló minőségű hanggal kísérve. A kamerát változó megvilágítású területek megfigyelésére ajánlják, mint például közlekedési csomópontok, repterek, kaszinók, kórházak és egyetemek.

A kamerába ezen kívül még be lett építve egy 18x-os optikai, és 12x-es digitális nagyítási lehetőség is. A kép és hang hálózaton keresztül,
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

iPod távirányitó hack

Az új iPod-ok mind egy kis távirányítóval kaphatóak. Egy felhasználó, batrán nekiesett e eszköznek, szétszedte és rákötötte a motorkerékpárjára, hogy onnan is tudjon zenét hallgatni, és váltani. Képéket itt láthatsz:
http://www.pbase.com/fredharmon/ipod
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás

TIPP: Lemez kiadás menü

Előfordult már valaha veled, hogy a CD-d vagy DVD-d lemez kiadásakor beragadt (az ikon eltünt a Desktop-ról, de maga a lemez nem adódott ki)? Nos, ezt oldhatja meg a következő tipp. A MacOSX-ben van egy rejtett lemez kiadó funkció, melyet a következő módon aktiválhatsz. Menj a következő helyre:

/System/Library/CoreServices/Menu Extras

...ebben a mappában klikklj rá az "eject.menu" elemre, ami a menüsorodban meg fog jeleníteni egy pici gombot. Ezt használhatod lemezek kiadatására. Ha el szeretnéd tüntetni ezt a menüt, akkor az Alma billentyű nyomva tartásával ragadd meg ezt a menüelemet és távolítsd
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
‹ Első  < 3525 3526 3527 3528 3529 >  Utolsó ›