Virginia, film a szuperszámítógépről

Virginia egyik egyetemén található a világ jelenleg harmadik leggyorsabb szuperszámítógépe, amely nem más, mint 1100 db. Apple PowerMac dupla processzoros G5-ös összekapcsolva egy rendszerben. A számítógép bár "csak" a harmadik helyen áll a világon mégis nagy hírt kavart. A második helyen lévő rendszer kb. 30%-al gyorsabb, de az Apple gépénél 20x drágább, az első helyen álló gép pedig 3,5x gyorsabb, de kb. 30x drágább. A Viriginiá-ban található rendszerről az Apple készített egy rövid filmet, melyet itt tekinthetsz meg:
http://www.apple.com/hardware/video/virginiatech/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Exposé Windowsra

Egy programozó az Apple Exposé működéséhez hasonló szoftvert adott ki Windows-ra. A programnak még neve is hasonló, melyet WinExposé-nak hívnak. A szoftver ára 9,95 dollár. Érdekes lehet majd az Apple válasza erre a megoldásra. Link:
http://www.winexpose.com/
RÉSZLETEK | 4 hozzászólás

MS Word dokumentumok feltörése

A Security Focus internetes oldala egy eljárást tett közzé, mellyel a Microsoft Word jelszóval ellátott dokumentuma törhető fel. Az eljárás nagyon egyszerű, melyről itt olvashatsz:
http://www.securityfocus.com/archive/1/348692/2004-01-02/2004-01-08/0
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mars Rover processzora is PowerPC

Amennyiben elolvasod a NASA által kiadott, Mars Exploration Rover Landings (MER) hivatalos sajtóközleményét, a 43. oldalon leírják, hogy a Roverek számítógépei egy speciális PowerPC processzort használnak. A közlemény megjegyzi, hogy ez tulajdonképpen az a chip, melyet a Macintosh számítógép is használ. Sebessége 20 millió utasítás másodpercenként és 128 RAM tartozik hozzá, valamint 256 MB-nyi flash memoria, mely segítségével az adatok megőrizhetőek feszültség hiányában is. Link:
http://marsrovers.jpl.nasa.gov/newsroom/merlandings.pdf
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

PhotoShop beépített pénz-tiltása

Amennyiben Adobe PhotoShop 7, vagy 8-al próbálsz meg az Euro, vagy a Dollár pényjegyeivel dolgozni valószínű egy hibaüzenetbe fogsz belefutni, mely megakadályoz majd a munkádban. Ha minden igaz, akkor az Adobe beépített valamiféle védelmet a felül említett bankjegyek PhotoShoppal történő hamisítása ellen. Erről többet itt olvashatsz:
http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx?128@251.aTiabueoSP3.265295@.2ccf3d27
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3508 3509 3510 3511 3512 >  Utolsó ›