SMART, merevlemez teszt

SMART-nak hívják azt a technologiát a merevlemezek használnak on-tesztre. Ezzel meg lehet mondani, ha egy merevlemez épp összeomlás előtt áll. A következő Terminál paranccsal meg lehet állapitani, hogy mi is a merevlemez jelenlegi állapota:

diskutil info disk0 | grep SMART

Ha a Terminálban kapott visszajelzés: "SMART Status: Verified", a merevlemez állapota rendben van. A "SMART Status: Not Supported" visszajelzés azt mutatja, hogy a merevlemez nem támogatja a SMART állapotot.

Amennyiben több merevlemezed is van először futtasd ezt, hogy megtudd a többi számát. Általában a beépített
RÉSZLETEK | 7 hozzászólás

Az Internet térképe

image Az OPTE Project grafikusan jelenítette meg az Internet jelenlegi lefedettségét. A szine különböző kontinenseket, és kapcsolódási helyeket jelölnek. A kép nagyon összetett, melynek körülbelül 5 millió széle van és 50 millió ugrás található meg az adatban. A teljes, nagyobb felbontású képek itt tekinthetőek meg:
http://www.opte.org/maps/
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple válaszol a DHCP biztonsági “hibára”

Az Apple egy dokumentumot bocsátott ki amelyben válaszol a DHCP biztonsági hibára. Egy olvasó a Slashdot.com oldalon a következőket írta:
"Ez nem biztonsagi hiba, hanem inkább egy alap konfiguráció amely megbízik a helyi hálózat sértetlenségében. Ez a funkció már a NeXTSTEP óta létezett, és arra lett tervezve, hogy automatikusan beállítsa halózatra kapcsolt új szervereket."
Az Apple dokumentuma leírja, hogyan lehet ezt a szolgáltatást kikapcsolni de megjegyzi, hogy egy tipikus kábel modemes csatlakozással, vagy más NAT (Network Address Translation) típusu kapcsolattal rendelkező szamítogép nincs
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

G5 PowerBook-ba?

image A MacOSRumors.com oldal válaszolt egy beérkező levélre, melynek kérdese volt hogy mikorra is várható, hogy a G5-os processzor megjelenik az Apple hordozható termékeiben. A válasz az új hordozható érkezését kb. nyolc hónapnyira teszi jövő év, 2004 Augusztusa tájékára. Persze ez tiszta spekuláció, az igazságot senki sem tudja biztosan.
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Megjelent a legújabb WhiteCap iTunes-hoz

image A WhiteCap egy grafikus, vizuális "plug-in" az iTunes zenelejátszó programhoz. Telepítése, és használata nagyon egyszerű, és az effektjei fantasztikusan jól néznek ki. Telepítes után az iTunes "Visualizer" menüjéből válaszd ki a WhiteCap "plug-in"-t, majd szintén ebben a menüben klikkelj a "Turn Visualizer On" parancsra ami bekapcsolja a grafikus megjelenítést.
RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
‹ Első  < 3506 3507 3508 3509 3510 >  Utolsó ›