GarageBand vizsgálat

Nemrég jelentette be az Apple a GarageBand nevű, zeneszerkesztő szoftverét melyet a Mercury News újság már ki is próbált. A szoftver az iLife csomag részekén, 49 dolláros áron kerül a boltokba, melyben fénykép, videó és DVD szerkesztő programok is megtalálhatóak. A GarageBand szoftvert igen erőteljesnek, és nagyon egyszerűnek írja le a Mercury News cikke. A zeneszerkesztési folyamatot betűtípus meghatározáshoz hasonlítja, melyben a felhasználó kiválasztja a megfelelő betűtípust, vastagságát, és hogy dőlt legyen-e, vagy sem és kész. A teljes cikket itt olvashatod:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Adobe: FrameMaker 7.1 nem lesz Mac-re

Az Adobe a héten bejelentette a FrameMaker 7.1-es verzióját mind Windows-ra, mind Solaris-ra, de Mac-es verziót nem jelentettek be, és a régi verziók még mindig nem kompatibilisek az OS X-zel. A hónap végére várható a 7.1-es verzió piacra dobása olyan új funkciókkal melyek az XML és grafikai támogatást segítik és könnyebbé teszik a QuarkXPress dokumentumok konvertálását. A cég bejelentette, hogy nem kívánnak OS X natív verziót készíteni, ezért marad a Classic-on keresztüli futtatás.
Link: http://www.adobe.com/products/framemaker/systemreqs.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Hírek röviden

A HP új LightScribe technológiájával a közeljövőben olyan eszközöket fog gyártani, melyek nagykontrasztú CD/DVD felületre applikálható selyemfilm-szerű felületet fognak biztosítani.

A Sony áprilisra várható Giga Pavit nevű kizárólag Windows-zal kompatibilis HD alapú MP3 lejátszója egy új 2 GB-os meghajtót fog tartalmazni és kis méretű házában még egy USB 2.0 csatlakozó is helyet fog kapni.

A legújabb híresztelések szerint az Intel néhány hónappal el fogja tolni az új mobil, Pentium M névre keresztelt processzorainak megjelenését, mivel a chipeken még dolgozniuk kell.
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Apple: AppleWorks frissítés

imageAz Apple kiadta az AppleWorks 6.2.9 for Mac OS X programfrissítést, mely támogatja a scroll-gombos egereket, gyorsítja illetve optimalizálja az AppleWorks prezentációs és táblázatkezelő egységeit, javítja a nyomtatási funkciókat és a web alapú template-ek problémáit is megoldja. A program installálásához szükséges a Mac OS 8.1 vagy a Classic installált verziója a célgépen.
Az Apple továbbá kiadta az AppleWorks 6.2.8 for Mac OS 8.1-9.x frissítést is, mely a fentiekben említett funkciók közül csak a web alapú templatek illetve a táblázatkezelés terén nyújt újításokat.
Linkek:
AppleWorks 6.2.9
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Dev: Navicat 5.0

A Navicat 5.0 (MySQL Client) for Mac OS X a PremiumSoft cég grafikus adatbázismenedzselő segédprogramja MySQL szerverekhez. A szokásos adatbázis-adminisztrációs funkciókon kívül egyéb fejlett funkciókkal is büszkélkedhet, mint például az importálás/exportálás, a biztonsági másolatok készítése illetve az adattranszfer. Az új verzióban helyet kapott a Visual Query Builder, egy View Table Structure funkció, hibajavítások és interfészfejlesztések is.
A Navicat minimális követelménye a Mac OS X 10.1. A US$95-ért kapható program 30 napos próbaverziója letölthető a cég honapjáról.
Link:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3497 3498 3499 3500 3501 >  Utolsó ›