8GB-os Compact Flash kártya

A Lexar bejelentette, hogy májustól kapható lesz a cég 8GB-os CompactFlash Type II kártyaja. Ekkora tárolókapacítás legtöbb professzinális fényképészt is ki fogja elégíteni. A kártya 40x-es író/olvasó sebességet fog tudni produkálni, mely kb. 6MB/mp-nek fele meg, ezt az új nagy felbontású digitális kamerák támogatják már. Az új Irás Gyorsító egy optimalizált firmware frissítést tartalmaz, ehhez nagyobb kapacítású írási-buffer is jár, mely egy parancsban akár 32 szektorhoz is eljuttathat utasításokat. Ennek kihasználásához a kamerának ezt támogatni kell. A 8GB-os kártya megvételekor a
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Vezeték nélküli digitális fényképkeret

A PhotoVu bemutatott egy új fényképkeretet, mely egy 19"-os LCD kijelzőre épül. A PV1900-as vezeték nélküli hálózaton keresztül rácsatlakozik a kijelölt számítógépre, és annal merevlemezéről meghatározott helyen tárolt képeket meg tud jeleníteni. A PV1900-as széles szögű megtekinthetést tesz lehetővé, csatlakoztatható hálózati, vagy USB vezetékkel a számítógéphez és kapható fa díszkerettel. Ára kicsit magas, 1550 dollár. Link:
http://www.photovu.com/products.html
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Eladó az Alias?

Az SGI (Silicon Graphics Inc.) tárgyalásokba kezdett egy meg nem nevezett potenciális vevővel arról, hogy eladja az Alias nevű cégét. Az Alias tulajdonában van a Maya, professzionális 3D-s film, játék, és egyéb vizuális média készítő program-csomag. A Maya a kategóriájában vezetőszerepet tölt be. Mi lehet a vásárló? Talán a Microsoft, vagy az Adobe, esetleg az Apple? Link:
Alias sajtóközleménye
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

A Mac-en sokkal egyszerűbb az adatmozgatás

Walter Mossber arról beszélt, hogy a PC-n az adatmozgatás sokkal bonyolultabb, mint Mac-en. Ha például a Mac-en FireWire kábellel összekötsz kettő gépet, és az egyiket "FireWire Target Disk" módban indítod, akkor az így indított gép minden elemét megtekintheted a fő számítógépen. Innentől kezdve a rákötött gép úgy viselkedik, mint egy beépített meghajtó. Amennyiben új számítógépet vásároltál, és a régi gépedről szeretnéd az adatokat átmásolni, ez arra egy remek megoldás.

Talán egyszer majd a Microsoft is rájön, hogy ilyen ötletek a felhasznókat segítik (bár ugye minden cégnek
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Unreal Tournament 2004

A MacSoft bejelentette az Unreal Tournament 2004 teszt-verzióját, mely már elérhető az interneten. Az UT2k4 az elődeinél fejlettebb grafikai és játszatósági élményt ígér, több járművel, fegyverrel és új pályákkal. Az felhasználói jelentések szerint a játék szépen fut egy 800MHz-es G4-es gépen, ATI RAdeon 9800-as grafikus kártyával. Többen panaszkodnak ugyanakkor, hogy a GForce kártyával már nakadizik néhol a játék. Amennyiben kipróbálod a játékot mindenképp oszd meg véleményedet a többiekkel is a fórumunkon. Link:
http://www.versiontracker.com/dyn/moreinfo/macosx/22450

Fórum oldala:
RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 3483 3484 3485 3486 3487 >  Utolsó ›