Az iOS 12.1 megoldja a szelfi botrányt

Az idei iPhone-ok megszépítik az arcbőrt. Ez úgy néz ki, hogy egy hiba volt és az iOS 12.1 javítani fogja.

Még hó elején volt egy aprócska botrány abból, hogy az új iPhone-okon az előlapi kamerával készített önarcképeken az arcbőr simább a valóságnál.

A The Verge az iPhone XR tesztelése közben megkérdezte az Apple-t a problémáról és azt a választ kapták, hogy ez egy szoftveres hiba az iOS 12.1 javítani fogja.

A sima bőr mögött az áll, hogy az új iPhone-ok sok különböző exponálási szinttel készítenek képeket, majd ezeket kombinálják a jobb eredmény érdekében. Mivel a képek közül sok zajos, ezért

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mágneses Apple Watch-töltő–USB-C átalakító kábel

Tegnap este megkezdődött az iPhone XR-re az előrendelés és az Apple kiküldött pár meghívót is. A legfontosabb változás azonban az új mágneses Apple Watch-töltő–USB-C átalakító kábel, mely lehetővé teszi, hogy USB-C-s MacBookodról is tölthesd az Apple Watch-od.

Míg az USB-A csatlakozós Apple Watch töltőkábel 0,3, 1 és 2 méteres változatban is elérhető, addig az új USB-C-s csak 0,3 méteres hosszal vehető meg.

Ennek két indoklása lehet:

  • akinek USB-C kell, röviddel is beéri (fórumokon inkább ezzel viccelődnek)
  • USB-C csatlakozó úgyis a számítógépeden van, így valószínűleg annak közelében tartanád
RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

371 meghívót készített az Apple

Az Apple október 30-án bemutatja az új MacBookot, az új Mac minit és frissítik az iPad Pro családot is. Ez várható volt, az viszont teljesen meglepő, hogy 371 különböző meghívót készítettek az eseményhez!

2018 október 30-án az Apple médiaeseményt tart a Howard Gilman operaházban a brooklyn-i zeneakadémián helyi idő szerint reggel 10-kor (itt délután 4-kor).

Így néz ki egy meghívó. Mindegyiken ugyanaz a szöveg van, miszerint “Több is készül még”, de az almalogó sok variánsban tündököl.

RÉSZLETEK | 5 hozzászólás

Erre fejlődik az Apple zenei világa

A zene mindig is az Apple szívcsakrájának közelében állt. Nézzük is meg, hogy mi történt ezen a téren mostanában!

Múlt héten az Apple bejelentette, hogy együttműködésbe lépnek a Genius dalszöveg-gyűjteménnyel.

Az együttműködés eredményeképp az Apple Music alkalmazásban a Genius dalszövegei jelennek meg és ha valaki pedig a Genius oldalán keres dalszöveget, ott Apple Music hivatkozást talál majd a szám megvásárlásához/letöltéséhez.

A Genius dalszövegei sokat dobnak az Apple adatbázisán, mely az elmúlt 2 évben próbált felzárkózni a többi zenestreaming szolgáltatóhoz.

A Genius honlapján egyszerűen

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Megszűnt a 30 tűs átalakító

Vannak olyan apró változások az Apple honlapján, hogy sokszor egy hónap is kell, amíg valaki észreveszi. Ez történt most is.

Ezúttal 30 tűs csatlakozó ↔ Lightning átalakító árusítását hagyta abba idén szeptemberben az iPhone-ok bemutatása után az Apple.

Ezt az átalakítót 2012-ben vezette be az Apple, amikor az iPhone 5-öt bemutatták, melynek alján nem a 3. generációs iPod óta megszokott 30 tűs csatlakozó volt, hanem a modernebb Lightning.

Az átalakító lehetővé tette, hogy az újabb iPhone-t vásárlók használhassák régi töltőkábeleiket és dokkolóikat. Én személy szerint a mai napig egy ilyen

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás
‹ Első  < 2 3 4 5 6 >  Utolsó ›