Kínos hiba a Vezérlőközpontban: így szívasd meg a barátaid!

Az iOS alapvetően egy stabil operációs rendszer, mégis előfordulnak benne kisebb-nagyobb hibák (bugok).

Az olasz AmiciApple oldal észrevette, hogy ha egyszerre nyomsz le 3 ikont a Vezérlőközponton, a Springboard (az iOS egyik alapvető alkalmazása, mely az alkalmazások indításáért és a főképernyő, Spotlight, alkalmazásváltó, Vezérlőközpont, Értesítési központ és sok más rendszerkomponens működéséért felel) összeomlik és újraindul.

Nem akármilyen 3 gombot kell ehhez nyomni: az alsó 4 alkalmazásindító közül kell egyet, mellé a Night Shiftét és harmadikként az AirDrop menüjét előhozót.

Az is

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Az épület, ami rád mosolyog – ennyire népszerű lett az emoji?

Az emojik történelme a ’90-es évekre nyúlik vissza, először japán mobiltelefonokon jelentek meg. Ennek ellenére az Apple volt az, aki az iPhone segítségével népszerűsítette őket.

Nem sokkal később az Android és a többi operációs rendszer is átvette a trendet, és hamarosan az egész világon elterjedt a kis hangulatjelző ikonok használata. Changiz Tehrani, az Attika Architekten építészmérnöke ezt még egy lépéssel előrébb vitte: 22 kőbe vésett emojival díszített egy épületet a dániai Amersfoortban.

Tehrani szerint ugyanis az emoji a 21. század legelterjedtebb ikonjává vált.

A klasszikus építészetben

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

iOS tipp: Zavar, ha hangot ad, amikor bedugod?

Ha töltőre teszed az iOS eszközöd, akkor hangot ad ki, hogy jelezze, elkezdte a töltést. Ha némítva van és van benne rezgőmotor, akkor pedig rezeg.

A hang egyértelműen hangos, de a rezgés is tud zavaró lenni, ha alszanak melletted.

iOS 10 alatt a Kamera legegyszerűbben egy balra húzással érhető el, míg korábbi rendszereken jobb alulról felhúzva

Szerencsére egy aprócska egyszerű trükkel ez kikerülhető: nyisd meg a lezárt képernyőn a kamerát, mielőtt bedugod a kábelt és nem fog rezegni, se hangot kiadni az eszköz.

Így biztosan nem fogod felkelteni a szobatársad ;-)

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

Új hét, új iPhone 8 pletykák

Az iPhone 8-ról szóló pletykák felváltva szólnak egy alumíniumházas és egy hajlított üveg elő- és hátlappal rendelkező variációról.

Egy Benjamin Geskin nevű Twitter felhasználótól származó képek szerint az utóbbi valószínűbb. A fenti képeken egy szegély nélküli, üvegből és rozsdamentes acélból készült telefont láthatunk. A hátlapon nyoma sincs ujjlenyomat-olvasónak, ami azt sugallja, hogy talán mégis a kijelző alatt lesz.

A képeken látható készülék feltételezhetően egy CNC modell az iPhone 8 házáról. Azt persze nem lehet tudni, hogy a gyártási folyamat melyik szakaszából származik a modell; a

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Tim Cook megfenyegette az Uber vezérigazgatóját

Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook egy 2015-ös ülésen személyesen fenyegette meg az Uber vezérigazgatóját, Travis Kalanick-et, hogy eltávolíttatja az Uber alkalmazást az App Store-ból.

Travis Kalanick és Tim Cook

A gond abból eredt, hogy az Uber az után is képes volt azonosítani az iPhone készülékeket, hogy tulajdonosuk törölte az alkalmazást. Erre azért volt szükség, hogy Kínában kiszűrjék a csaló sofőröket.

Az Apple-nek azonban ez nem tetszett. „Úgy hallom, nem igazán tartjátok be a játékszabályainkat” – mondta Cook Kalanick-nek a jelentések szerint, arra hivatkozva, hogy az alkalmazás sérti az

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás
 < 1 2 3 4 5 >  Utolsó ›