szerző: Nagy Konstantin | 2015 január 31. @ 11:15

Alkalmazásajánló: We love Swift

A héten közöltük a stanfordi egyetem Swift kurzusát, ami kiváló lehetőség lehet azoknak, akik meg akarják tanulni a Swift nyelv rejtelmeit. Vannak, akik azonban jobban szeretnek kis példák alapján tanulni. Nekik készült a We ︎ Swift alkalmazás.…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

19 iOS és 20 OS X alkalmazás akciós

Az Apple új akciója keretében 19 iOS alkalmazást és 20 OS X alkalmazást alacsonyabb áron szerezhetsz be az App Store-ból.

Az akció neve “Get Productive”, vagyis “Légy termelékeny”, olyan alkalmazásokat tesz olcsóbbá, melyek segíthetnek munkánk elvégzésében.

skitched
iTunes link

A 19 akciós iOS alkalmazás között rengeteg igen népszerű darabot is találhatunk, és az akciók is eléggé nagylelkűek. A Fantastical például 1,99 dollárba kerül a korábbi 5 dollár helyett, de a többi alkalmazásnál is hasonló mértékű leárazásokat találhatunk.

skitched
Az App Store kezdőoldalán megtalálod a "Get Productive" szalaghirdetést

Az akció Mac App Store-ban található része sem kevésbé izgalmas, itt vegyük példának
Tovább...    »

Mennyire volt durva az Apple karácsonyi negyedéve?

Szerdán közöltük az Apple legutóbbi negyedéves eredményeit. A sok szép nagy szám mögött azonban nehezen képzelhető el, hogy valójában mennyi pénz lapul.

Az Apple nem csak saját magát szárnyalta túl, hanem a világ összes másik vállalatát is. Ugyanis az Apple lett a legprofitálóbb vállalat a világon a Standard & Poor’s szerint.A nettó nyeresége a vállalatnak 18 milliárd dollár volt, ami jelentősen túlszárnyalja a korábbi 15,9 milliárdos rekordot, amit még az ExxonMobil állított fel 2012-ben.

De hogyan is lehet ép ésszel felfogni ekkora számokat? A TechCrunch úgy fejezte ki az Apple hihetetlen sikerét, hogy a vállalat 8,3 millió dollár profitot termelt óránként. Redditen egy
Tovább...    »

Megjelent az iTunes 12.1

itunes121
Letölthető az iTunes legújabb frissítése.

A leírás szerint kapunk egy widgetet, amivel az értesítési központból vezérelhetjük a lejátszást, sőt még vásárolhatunk is.De felgyorsul az eszközök szinkronizációja is, amit majd próbáljatok ki és írjátok meg, hogy tényleg így lett-e!

Marissa Mayer szeretné, ha a Yahoo lenne a Safari keresője

A Yahoo vezérigazgatója, Marissa Mayer, szeretné, ha az Apple lecserélné a Safari alapértelmezett keresőmotorját, mely jelenleg a Google, a Yahoo keresőre.

A Yahoo negyedéves tájékoztatóján Mayer elmondta, hogy nagyon élénken érdeklődik a Safari iránt. Szerinte az iOS eszközök és a Mac-ek kiváló eszközök és nagyot dobna a Yahoo-n, ha a Safari alapértelmezett keresőmotorja a Yahoo kereső lenne.

skitched

"A Safari platform az egyik alapvető keresési üzlet a világon, ha nem az első mind közül", mondta Mayer az RBC Capital Markets elemzőjének, Mark Mahaney-nek. "Egyértelműen benne vagyunk a kereső elosztási bizniszben. Azt hiszem, hogy ezt nagyon egyértelműen kifejezük a múltban, és Q4-ben
Tovább...    »

Végleges a Jobs film szereplőgárdája

Tavaly novemberben írtunk róla, hogy a Steve Jobs film átkerült a Sony Pictures-től a Universal Studios-hoz.Nyilvánvaló volt, hogy miután a Universalhoz került a film sorsa, ők kezdeni fognak vele valamit és gyorsan gatyába rázzák, hiszen fizettek a film jogaiért, tehát láttak benne potenciált.

Sok színész mondta vissza a szerepeket, többek közt felmerült még Leonardo Dicaprio és Christian Bale is Jobs szerepére, de végül egyikük sem fogja játszani az Apple egykori vezérigazgatójának szerepét.

A Universal Studios mostanra minden fontos szerepre megtalálta a megfelelő személyt, így itt is van a végleges lista:


  • Michael Fassbender, mint Steve Jobs

  • fassbender

    Korábban is felmerült

Tovább...    »

A Flash halott

Steve Jobs 2010-ben nyílt levelet írt az Apple honlapjára a Flash-ről. Erről akkoriban be is számoltunk, lefordítottuk a levél fontosabb részeit.

Sokan már akkor is tudni vélték, hogy igaza van Jobs-nak, hiszen a Flash egy zárt platform volt, az egyre gyorsabban terjedő iOS eszközökön pedig nem volt elérhető.

skitched

Így aztán egyre kevesebb honlaphoz kellett Flash az évek múlásával. Tegnap azonban megtörtént az igazi áttörés. A Google is úgy döntött, hogy az Adobe Flash napjainak vége és átállították a YouTube-ot HTML5-re.

A YouTube HTML5 béta formában már évek óta elérhető volt, de az alapértelmezett megoldás egészen idáig a Flash pluginra épülő lejátszó volt. Ennek mostantól vége, a
Tovább...    »

Na, vajon ki Eric Schmidt példaképe?

A Google korábbi vezérigazgatója és elnöke, Eric Schmidt, előszeretettel túloz. Szeret rossz vicceket mondani és úgy tenni, mintha nem lenne tisztában az iparággal. Az Androiddal és Apple-lel kapcsolatos kijelentései miatt időnként felkerül az oldalunkra is.

Legutóbb például könyvével kapcsolatban írtunk róla, amikor kijelentette, hogy a Google is törődik a felhasználók privát szférájával, mivel van a Google Chrome-ban inkognitó mód.Emellett is voltak meredek kijelentései, az iPhone 6 újdonságaira például azt mondta, hogy a Samsung készülékei már évek óta tudták mindazt, amit az Apple 2014-ben az iPhone-ba tett. De persze azt sem felejthetjük el, amikor azt nyilatkozta, hogy az
Tovább...    »

Késik a Fotók alkalmazás

Még tavaly nyáron derült ki, hogy az Apple felhagy az Aperture és az iPhoto fejlesztésével, hogy a Fotók alkalmazásra tudjanak koncentrálni. Akkor megígérték, hogy 2015 elején érkezik a Fotók alkalmazás Mac-re, de úgy néz ki, hogy ebből nem lesz semmi.

Korábban az Apple honlapján azt láthattuk, hogy 2015 elején érkezik a Fotók alkalmazás Mac-re, de ezt a szöveget az Apple eltávolította és a Fotók alkalmazásról szóló legtöbb információt is elnyelte a köd.

Az alkalmazás, mely leváltja az Aperture-t és az iPhoto-t is az iCloud fotókönyvtár köré lesz felépítve, vagyis az Apple teljesen felhőalapú megoldáson dolgozik. Az ígéretek szerint az idei év elején meg kellett volna érkeznie
Tovább...    »

Itt van az Apple 2015 Q1-es negyedéves jelentése: szinte minden szám rekord

Az Apple tegnap este bemutatta a 2015 Q1-es negyedév eladásait és adatait. A MacRumors és a MacStories oldalak természetesen idén is elkészítették a szokásos diagramokat, lássuk miként teljesített az Apple az elmúlt 3 hónapban.

A 2015 Q1 valójában 2014 utolsó negyedévének felel meg, de a tőzsdén máshogy mennek a dolgok, mint a való világban.

Az Apple ciklikusan mutatja be termékeit, ezért összehasonlítani csak a tavalyi első negyedévvel lehet összehasonlítani a 2015 Q1-es negyedévet.

skitched

A vállalat 74,6 milliárd dollár bevételre tett szert. Tavaly ez még 57,6 milliárd volt. Ez 30 százalékos növekedés bevételben. Ez bizony óriási növekedés!

Ebből a 74,6 milliárdból 18 milliárd
Tovább...    »

Boldog 5. születésnapot iPad!

2010 január 27-én Steve Jobs kiállt a színpadra és bemutatta az iPadet.

Steve úgy pozicionálta a táblagépet, hogy az valami, ami a telefon és a laptop közé fér be és néhány dologban jobb élményt ad, mint azok külön-külön.

steve_iPad

Szerinte az iPad létezésének csak akkor van értelme, ha jobb böngészési élményt tud nyújtani, jobb rajta emaileket olvasni, jobb rajta képeket nézegetni, jobb rajta filmezni, jobb rajta zenét hallgatni, jobb rajta játszani és jobb rajta olvasni, mint egy MacBookon vagy egy iPhone-on.

Ma már tudjuk, hogy annak ellenére, hogy rengetegen használják munkára az iPadet, elsődlegesen tartalomfogyasztásra használja a felhasználók többsége az Apple táblagépét.

Ez az,
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)