szerző: Nagy Konstantin | 2014 szeptember 13. @ 10:18

Az iPhone 6-osok már az USA felé tartanak

A napokban elkezdtek szállingózni az iPhone 6-osokkal megpakolt repülőgépek az Egyesült Államokba. A CCAonline szerint az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus szállítása megkezdődött és az első gépek már le is szálltak az Egyesült Államokban. A beszámolójuk szerint…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

iPhone 6 és iPhone 6 Plus: itt a méret a lényeg

Nem tudod elképzelni, hogy mekkora lesz az iPhone 6 vagy az iPhone 6 Plus? Segítünk!

Felreppent már pár nyomtatható iPhone 6, de igazából ki akar nyomtatni, ha a Mac-ed vagy iOS eszközöd képernyőjét is használhatod?

skitched

JesusFartedToo elkészítette a legnépszerűbb Apple termékekhez a megfelelő képeket és posztolta Redditre a /r/iPhone fórumba. Nem kell mást tenned ezekkel a képekkel, mint lementeni az eszközödhöz megfelelőt, majd teljes képernyőn megnyitni.

Természetesen ha az eszközöd kisebb, mint az iPhone 6, akkor nem fogod teljes pompájában látni, de mondjuk egy 15-ös retina MacBook Pro-n már össze tudod hasonlítani.

—iPhone 4S/4/3GS/3G/2G számára iPhone 6 és iPhone 6 Plus

Tovább...    »

Az iOS 8 háttérképének története

Az iOS 8 beta változataiban az Apple hullámzó vizet használt alapértelmezett háttérképnek, de a kedd este megjelent GM változat hozott egy rakás új hátteret, többek között egy új alapértelmezettet is.

Ez a kép azonban különleges eredetű, mert a legkevésbé sem azért fotózták, hogy háttérkép legyen belőle.

skitched
Nem az iPhone 5c pöttyös hátteréről van szó

A 9to5Mac-től Michael Steeber megkereste Espen Haagensen, norvég állampolgárt, hogy mesélje el neki, miként készítette el a képet.

Haagensen szerint a képet tavaly decemberben készítette egy sítűrán a Norvég Túrázási Egyesület hegyi csoportjával.

Minden évben túrázunk egyet a hegyekben és 5-6 órát síelünk, hogy elérjünk a Demmevass
Tovább...    »

Intel csip kerülhet a következő iPhone-ba?

Mielőtt megijednél, megnyugtatlak: az Apple nem tervezi az x86 vagy az x64 architektúra elhozatalát iOS-re, maradnak saját tervezésű processzoraiknál, melyek ARM architektúrára épülnek.

Azonban az Intel nem csak CPU-kat gyárt, hanem egyéb csipeket is, például baseband csipeket is.A Korea Herald magazinnak az Intel koreai elnöke azt nyilatkozta, hogy az Apple-lel együtt pont az Intel baseband lapkáinak felhasználásán gondolkodnak. A baseband csip felel az iPhone mobil adatforgalmáért, az bonyolítja le a kommunikációt az adótornyokkal. Mondhatni nélküle nem lenne se 3G, se LTE, de még telefonhívásokra se tudnánk használni.

Az Apple jelenleg a Qualcomm-mal áll együttműködésben,
Tovább...    »

Véget érhet az iKorszak az Apple életében

Az egész 2007-ben kezdődött az Apple TV-vel, ami jogi okok miatt nem kaphatta meg az iTV nevet, utána folytatódott most kedden az Apple Pay-jel és az Apple Watch-csal. Miért hagyja el az Apple az i prefixumot termékei neve elől?

Ez a kérdés merült fel a Cult of Mac újságírójának, Luke Dormehlnek a fejében és úgy döntött, hogy megkérdezi azt az embert, aki mindennél többet tud az i prefixumról: Ken Segallt. Segall volt az ugyanis, aki lebeszélte Steve Jobs-ot 1998-ban a MacMan névről és helyette javasolta az iMac elnevezést.

Az i eredetileg az internetet jelentette. Az Apple sok reklámot is készített akkoriban, ami bemutatta, hogy az iMac-kel mennyivel egyszerűbb csatlakozni a
Tovább...    »

Miért mutat 10:09-et az Apple Watch?

Azt már megszoktuk, hogy az iPhone-ok mindig 9:41-et mutatnak a promóciós képeken, az iPadek pedig néha 9:42-t, néha pedig 9:41-et mutatnak.

skitched

Az órák tekintetében elfogadott, hogy a promó képeken 10 óra 10 percet mutatnak. Ez egy hagyomány, melynek több haszna is van. Egyrészt ilyenkor szimmetrikus az óra képe, másrészt látszik az óra márkája, mely a legtöbb esetben a 12-es szám környékén helyezkedik el, harmadrészt pedig emlékeztet minket az autókormány helyes fogására is. Az első 10:10-re állított órát a Hamilton Watch Company használta 1926-ban, tehát tényleg régóta megszokott ez az óragyártók között.

A Rolex egészen pontosan 10:10:31-et használ, míg például a TAG Heuer
Tovább...    »

Borzalmas Samsung reklámok érkeztek

Annyi minden kiszivárgott a keddi Apple eseményről, hogy a Samsungnál már előre felvehettek egy rakás negatív hangulatú reklámot, amit a mai naptól sugároznak is. Persze olyan dolgokat is kifiguráztak, ami csak az esemény után derült ki, például a szörnyű streamet.

Egészen pontosan 6 új reklámot adtak ki, ahol egy rejtélyes cég szervizesei dolgoznak és közben beszélgetnek. A reklámokban nem hangzik el az Apple, de egyértelmű, hogy a Samsung az Apple Store-okban dolgozó zseniket figurázza ki.A Samsungnál voltak olyan kedvesek, hogy egy YouTube lejátszási listára összepakolták a reklámokat, így elég egy YouTube videót beágyaznom a cikkbe.

Az első reklám a videofolyamot szólja
Tovább...    »

Balkezesek is használhatják majd az Apple Watch-ot

A Watch demonstrációja alatt végig bal kézen hordta Kevin Lynch és Tim Cook is. Mi lesz így a balkezesekkel?

Jómagam is balkezes vagyok (néha kétbalkezes is), igaz én ennek ellenére bal kezemen hordom a karórámat. Ennek ellenére tudom, hogy a szokások szerint a jobbkezesek a bal csuklójukon, a balkezesek pedig a jobb csuklójukon hordják az órájukat.

apple_watch

Szerencsére az Apple gondolt azokra a balkezesekre, akik jobb kezükön szeretnék hordani az órájukat, így az Apple Watch működni fog fejjel lefele is. Ezt az Apple szóvivője meg is erősítette:

"Az Apple Watch felkínál egy beállítási lehetőséget, amikor választhatsz, hogy jobb- vagy balkezes felhasználó vagy, az első indításkor."
Tovább...    »

iCloud.com Beta és iTunes 12 Beta frissítések

Az Apple továbbra is folytatja az újdonságokat. Most a fejlesztők játszhatnak 2 újdonsággal.

skitched

beta.iCloud.com

Mostantól az iCloud Drive is elérhető az iCloud.com beta oldalán, így a fejlesztők kipróbálhatják, hogy miként fog működni az iCloud Drive.

Korábban kérdéses volt, hogy az Apple vajon készít-e webes felületet az iCloud Drive böngészéséhez, de most már biztos, hogy lesz ilyen.

Az iOS 8 megjelenése után minden bizonnyal a sima iCloud.com is megkapja majd az iCloud Drive webalkalmazást.

skitched

Az iCloud Drive webalkalmazásban menedzselhetjük az iCloud Drive tartalmát. Tölthetünk fel fájlokat, tölthetünk le fájlokat, törölhetünk, átrendezhetjük őket, ahogy azt elvárnánk egy
Tovább...    »

Egyelőre csak egy napot bír az Apple Watch egy töltéssel

Az Apple Watch kedd este került bejelentésre, de az Apple sok dologról nem beszélt. Az egyik ilyen paramétere az eszköznek az akkumulátor-üzemidő volt.

A Re/code által megszerzett belső információk szerint az Apple Watch-ot naponta kell majd tölteni, hasonlóan a Samsung és a Motorola okosóráihoz.

apple_watch

Úgy fest, hogy az Apple-nek sem sikerült olyan okosórát készítenie, amit nem kell minden este a töltőre dugnunk, iPhone-unkhoz hasonlóan. Ez nem egy jó dolog, nyilván ezért is hallgatta el az Apple a keddi bemutatón, hogy az Apple Watch akkumulátor terén közel sem annyira kiemelkedő, mint GUI terén.

"Forrásaink azt állítják, hogy az Apple nem elégedett az óra akkumulátor-üzemidejével,
Tovább...    »

Mától elérhetőek az iCloud új tárhely-csomagjai

Tegnap írtunk róla, hogy az Apple által beharangozott alacsonyabb iCloud előfizetések már feltűntek az apple.com/icloud oldalon. Akkor még úgy gondoltuk, hogy ezek a tárhely opciók csak az iOS 8 érkezése után lesznek használhatóak, de tévedtünk.

A mai naptól ugyanis bármilyen iCloud kompatibilis eszközön megvásárolhatjuk az új, olcsóbb tárhely tervek egyikét.

IMG_0590
A magyar felületen sok felirat nem fér ki

iOS-en a Beállítások→ iCloud→ Tárolás és biztonsági mentés→ További tárhely vásárlása gombra kattintva tekinthetjük meg az új lehetőségeket.

skitched

OS X-en is hasonlóan kell eljárnunk, itt a helyes útvonal: Rendszerbeállítások→ iCloud→ Kezelés, és itt a További tárhely vásárlása… gomb
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)