OS X alkalmazásajánló: Suspicious Package

A legtöbb alkalmazást elég az Alkalmazások mappába dobni, vannak azonban bonyolultabbak, melyek telepítő csomagok formájában érkeznek. A Suspicious Package segít ezek felderítésében.

Korábban is volt már megoldás arra, hogy megnézd mit csinál egy pkg vagy mpkg fájl, a legelterjedtebb a Pacifist volt, melyről legutóbb 2012-ben írtunk.

A Suspicious Package azonban egy Quick Look plugin, vagyis a Finder gyorsnézet funkciójába épül be.

Így elég kijelölnöd egy gyanús csomagot, majd leütni a szóköz billentyűt és máris láthatod, hogy a telepítő hova milyen fájlokat fog telepíteni.

A Suspicious Package

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Vékonyabb kijelzőt kap az Apple Watch 2, de változatlan felbontással

Az Apple mérnökei nem terveznek forradalmi változtatást az Apple Watch 2 kijelzője terén.

Sokan reménykedtek abban, hogy az Apple Watch 2 kijelzője esetleg hajlított lesz, vagy kerek, de úgy fest, hogy az Apple-nek nincsenek ilyen nagyravágyó tervei.

Nem csak hogy az Apple Watch 2 kijelzőformája nem változik, hanem a felbontása is marad a régiben. Legalább is ezeket az információmorzsákat szivárogtatta ki egy ázsiai szállítói láncban dolgozó a Naver nevű tajvani lapnak.

A cikkből kiderül az is, hogy az új kijelző vékonyabb lesz, hogy az Apple Watch 2 belsejébe nagyobb akkumulátort tudjanak az

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

12 MP-es kamerát kaphat az iPhone 6S 4K videóval és mindez rózsaszínben?

Ahogy közeleg az iPhone 6S szeptemberi bemutatója, úgy pörögnek be a pletykák az Apple következő telefonjával kapcsolatban.

Legutóbb az iPhone 6S hátlapjáról írtunk, de azóta egy kínai Foxconn alkalmazottnak köszönhetően többet is megtudhattunk a következő iPhone-ról.

Egy Foxconn dolgozó a kínai Twitteren, a Weibo-n osztott meg néhány bizalmas dokumentumot az Apple gyáraiból, melyekről a PhoneArena újságírói kihámozták a lényeget: az iPhone 6S 12 megapixeles kamerával fog rendelkezni, mely képes lesz 4K videofelvételre és 240 fps-es lassított felvételre.

A KJuma nevű felhasználó azóta már nem

RÉSZLETEK | 2 hozzászólás
Itt a Steve Jobs film előzetese

Itt a Steve Jobs film előzetese

Itt az első igazi előzetese az idén októberben bemutatásra kerülő Steve Jobs filmnek.

Mit csinálsz? Nem vagy mérnök, nem vagy dizájner, nem tudsz beverni egy szöget se. Én készítettem az áramköröket, a felhasználói felület pedig lopott. Szóval hogy lehet az, hogy napi tízszer azt azt olvasom, hogy Steve Jobs egy zseni. Mit csinálsz te?

Ezzel a kérdéssel nyit az előzetes, amit Steve Wozniak, az Apple társalapítója szegez Jobs felé. Már ebből is lehet sejteni, hogy milyen hangulatú filmet kapunk idén ősszel.

Ebben az előzetesben már sokkal több mindent megtudunk, mint az előzőből, ami inkább csak

RÉSZLETEK | 1 hozzászólás

iOS 8.4 “újdonság”: nincs többé Otthoni megosztás

Az Apple úgy döntött, hogy az iOS 8.4-gyel eltávolítja az Otthoni megosztást. A funkció Apple TV-n, Mac-en és PC-n továbbra is elérhető.

Eddig azt hittük, hogy az iOS 8.4 egyetlen újítása az Apple Music, de úgy tűnik, hogy az Apple egyik kezével ad, a másikkal pedig elvesz.

Az Apple ugyanis teljesen eltávolította az Otthoni megosztás funkciót, melynek segítségével géped iTunes könyvtárát elérhetted iOS eszközöd Zene vagy Videók alkalmazásából.

A Videók alkalmazásban továbbra is megmaradt az Otthoni megosztás szekció, de a zenéket többé nem érheted el.

Az Apple feltehetően azért döntött így, hogy

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›