Új hátteret kapott az iCloud.com

Az Apple tegnap este apró frissítést adott ki iCloud oldalához.

Az Apple random időközönként teljesen váratlan frissítésekkel dobja fel az iCloud.com oldalát.

Ilyen volt a béta verzió megjelenése, az iOS 7-es külső megjelenése, a Fotók webalkalmazás feltűnése, a Google Maps eltűnése, az új bejelentkező ablak, az adat-visszaállítás lehetősége, a frissített Fotók felület és a kéretlen naptármeghívók elutasításának lehetősége is, szóval nem meglepő, hogy egy péntek este befutott egy új háttérkép.

Az új háttérkép dinamikus, de ez nem újdonság, hiszen 2013 és 2014 között dinamikus volt az iCloud.com

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Kisegíti az Apple a Musical.ly-t

Az Apple összefog a Musical.ly nevű népszerű videoklip készítő alkalmazás készítőivel.

A Musical.ly egy három éves, shanghai-i székhelyű cég és alkalmazás, melynek népszerűsége tavaly nagyot ugrott az amerikai fiatalok körében, de növekedése csak most fog igazán nagyot ugrani az Apple-nek köszönhetően.

Az Musical.ly alkalmazás segítségével bárki videoklipet készíthet a választható zenék felhasználásával, és meg is oszthatja azt, de sokan közösségi oldalnak is használják.

A zene résznél jön be az Apple szerepe. A muzsikát eddig a 7digital biztosította számukra, de mától az Apple Music is beszáll.

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Mi lenne, ha tovább nőne a tapipad?

Egy érdekes új koncepció elképzelte a jövő MacBook Pro-ját.

Jó, az Apple nem fog érintőkijelzős MacBookot készíteni, de mi lenne, ha a tapipad tovább nőne és egy óriási érintőkijelzővé változna?

Ezt a kérdést tette fel Daniel Brunsteiner legújabb koncepciójában, ahol az új Touch Barral felszerelt MacBook Pro modellen tovább növelte a tapipadot egészen addig, hogy az benőtte a billentyűzetet és a Touch Bart is.

Így a laptop alja gyakorlatilag egy óriási érintőkijelző lenne, mely dinamikusan válthatna egy billentyűzet/tapipad és egy óriási rajztábla/tapipad mód között.

Brunsteiner azt is

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás

2 apró érdekesség az iPhone 7 (Plus) szoftveréről

A Kamera és az Iránytű egy-egy trükkjét mutatom be, amikről még nem hallottál.

iPhone 7 Plus-on a Kamera alkalmazás lehetővé teszi, hogy panoráma képeket készíts a másodlagos kamerával.

Válts Panoráma módba és nyomj a 2x gombra. Ekkor a nagyítás életbe lép és kétszer távolabbi objektumokból is készíthetsz részletes panorámákat.

A másik trükk az Iránytű alkalmazáshoz kötődik. Az alkalmazás lágy rezgéssel tudatja az iPhone 7 és 7 Plus tulajdonosokkal a 30 foknál nagyobb váltásokat.

Ez nem csak egy finom apróság, de a látásproblémákkal rendelkezők számára praktikus funkció is.

Ugyanígy a virtuális

RÉSZLETEK | 0 hozzászólás

Drágulnak az alkalmazások

A jövőben nem 0,99 euróról indulnak majd itthon az alkalmazások.

Az Apple Mexikóban, Dániában és az eurót használó országokban (az App Store Magyarországon eurót használ) az árfolyamváltozások miatt új App Store árszinteket határozott meg. Erről a fejlesztőket már emailben értesítette a cég, de a pontos új szinteket még nem közölték.

Azonban a francia iPhoneAddict oldal megszerezte az osztrák, bolgár, észt, francia és szlovák árazásokat. Ezekben az országokban a korábbi 0,99 euró helyett 1,09 euróról indulnak az alkalmazások legkésőbb jövő hét végétől.

Érthető az Apple részéről a döntés, hiszen

RÉSZLETEK | 3 hozzászólás
 1 2 3 >  Utolsó ›