szerző: Nagy Konstantin | 2014 október 30. @ 12:51

iPhone 6 start közvetítés az Allee földszintjéről

A Telekom idén is úgy döntött, hogy az Allee földszintjén rendezi meg az iPhone 6 start bulit. Mivel az idei évre terveztem az új iPhone vásárlását, úgy döntöttem, hogy élőben közvetítem nektek az izgalmakat. Ha bármire kíváncsi vagy az eseménnyel kapcsolatban,…

Belépés
felhasználó:
jelszó (SOS):
jegyezd meg!

Greg Joswiak véleménye az őszi Apple történésekről

Az Apple iPhone-nal kapcsolatos marketingért felelős vezetője Greg Joswiak interjút adott kedden a Re/code két újságírójának, Ina Firednek és a hírhedt Walt Mossbergnek.

A felmerült témák között volt szó az iPhone 6-ról és 6 Plus-ról, az elbaltázott iOS 8.0.1-ről, az Apple Pay-ről és az Apple Watch-ról is.Joswiak szerint az iOS 8.0.1, mely sok iPhone 6 és iPhone 6 Plus számára nem funkcionáló Touch ID-t és a térerő elvesztését jelentette a szoftver terjesztésében levő hiba okozta és nem a szoftverben található hiba. Nem maga a szoftver volt, hanem a módszer, amivel elosztottuk, mondta. Nagyon sajnáljuk.

Az iOS 8.0.1 csak pár óráig volt
Tovább...    »

iTunes 12 tipp: régi infó ablak

Az iTunes 12 megjelenése után sokaknak hiányzott a régi Infó ablak, ahol könnyen lehetett szerkeszteni a számok attribútumait.

Az új infó ablak sokkal letisztultabb, de közben kevesebbet tud, ezért azoknak, akik már hozzászoktak a régihez, nem lehet megoldás.Szerencsére könnyedén visszahozható! Nem kell mást tenned, mint az ⌥ lenyomása mellett kattintani az Infó megjelenítése parancsra a szám jobb klikkes menüjében.

A billentyűzethuszárokban felmerülhet, hogy ha az Infó megjelenítése parancshoz a ⌘+I tartozik, akkor a ⌥+⌘+I majd bizonyára behozza a régi Infó ablakot, de sajnos ez így nem működik, csak a jobb klikkes menüből hozható vissza a múlt ezen darabja.

Az iTunes 12
Tovább...    »

Tim Cook: ezért öltük meg az iPod classic-ot

A szeptember 9-ei iPhone 6 esemény után az Apple online áruházából eltűnt az iPod classic, ezzel jelezve, hogy az iPodnak vége.

A The Wall Street Journal által tartott WSJD Live konferencián Tim Cook is megjelent és interjút is adott, ahol több érdekes kérdésre is felelt, többek közt arra, hogy miért kellett mennie az iPod classic-nak.Az indok sokkal egyszerűbb, mint azt sokan gondolnánk. Az iPod classic gyártásának végét nem ideológiának köszönhetjük, hanem annak, hogy a gyártásához szükséges alkatrészek már nem beszerezhetőek és mivel kicsi rá a kereslet az Apple úgy döntött, hogy inkább beszünteti a gyártást és nem tervezik újra.

Az iPod classic volt az utolsó iPod, ami a
Tovább...    »

Ismerős gesztusok a Windows következő változatában

A Microsoft előző hónapban bemutatta a Windows 10-et, mely a Windows 7, a Windows 8 és a Windows 8.1 után a 25. Windows lesz és sok újdonságot emel át az OS X-ből.

Megjelenik például a Mission Control párja és ennek értelmében a több virtuális asztal kezelésének lehetősége is. Természetesen a Microsoftnál változtattak a felületen, náluk a virtuális asztalok nem a kijelző tetején, hanem az alján jelennek meg:

skitched

Újdonság lesz még a Windows-ban a többujjas gesztusok megjelenése is. A Windows 7 már kezelte a lendületalapú görgetést, a Windows 8 pedig gyárilag támogatta az OS X Lion által bemutatott fordított görgetést és a 2 ujjas görgetőgesztust is, de a Microsoftnak megtetszettek az
Tovább...    »

Perlik az Apple-t a 2011-es MacBook Pro-k miatt

Régóta ismert, hogy a 2011-es MacBook Pro-k grafikus hibákkal szenvednek, fórumunkban is panaszkodtak miattuk. A hiba a 15-ös és a 17-es modelleket is érinti, az Apple mégsem tett semmit miattuk.

Ezt elégelték meg egyesek és a change.org oldalon elkezdtek aláírásokat gyűjteni azoktól, akiknek a gépén jelentkezett a hiba.

skitched

Ez a hiba elég kellemetlen, mert legtöbbször az alaplap cseréjével lehetett csak megoldani, ami egy drága művelet, ráadásul sokszor egy csere nem is volt elég.

A petíciót 20 ezren aláírták és egy Facebook csoportban 5 ezren gyűltek össze azok, akik pórul jártak a gépükkel az elmúlt 3 év során.

Az érintett gépeket 2011 februárja és 2012 májusa között
Tovább...    »

Erre képes az iPhone 6 fiatal, magyar, kreatív kezekben

iPhone 6-al készített videót Budapestről néhány fiatal.

Néhány nappal az iPhone 6 magyarországi megjelenése előtt készült el az alábbi videó, melyet Budapesten forgatott néhány magyar fiatal.

iPhone 6 Budapest from Guba Gergo on Vimeo.Kizárólag az okostelefonnal vették fel a snitteket, zenét írtak hozzá, és egy teljesen új nézőpontból mutatták meg a várost.

Egy microsite is tartozik a projekthez, werkfilmmel és werkfotókkal.

A sztori egy lányról szól, aki Budapest utcáit járja fényképezőgépével. A történet és a felvételi eszköz a streetfotózás pillanatiságát és az iPhone egyszerűségét állítja párhuzamba.

Ennyi a hivatalos hír, de annyira tetszett a dolog, amit ez a fiatal
Tovább...    »

Az Android csapat korábbi vezetője szerint az iPhone 6 a legszebb okostelefon

Hugo Barra, az ember, aki valaha a Google Android részlegét vezette, mostanában már inkább az Apple okostelefonjai iránt érdeklődik.

A The Wall Street Journal által rendezett WSJD Live konferencián Barra is felszólalt és az Apple új okostelefonját, az iPhone 6-ot "a valaha készült legszebb okostelefonnak" nevezte, de nem hiszi, hogy a telefon dizájnja teljesen egyedi.

skitched

Barra már a Xiaomi alelnöke, ami főleg az Apple dizájnjának másolásáról elhíresült kínai számítástechnikai cég. Barra szerint a dizájnban fellelhető hasonlóságokkal semmi gond nincs, mert a cég mérnökeit inspirálja a nagyszerű dizájn, csak úgy, mint bárki mást.

"A mi dizájnereinket, a mi mérnökeinket inspirálják a
Tovább...    »

Nem az iPad Air 2 kijelzője a legjobb a piacon

Az Apple sok figyelmet fordított az iPad Air 2 készítésénél a kijelzőre. A kijelző vékonyításával ugyanis az eszköz is vékonyodik, ezért úgy döntöttek, hogy az iPhone-oknál megszokott laminált megoldást alkalmazzák.

Persze nem csak az iPhone-októl ellesett laminálás az új, az iPad egy teljesen egyedi újdonsággal is rendelkezik a kijelző terén, ez pedig a tükröződésmentes bevonat. A DisplayMate Technologies egyik tesztelője, Ray Soneira úgy gondolta, hogy ennyi újdonság elég ahhoz, hogy érdemes legyen letesztelni az iPad Air 2-t. És ha már ott volt, akkor az iPad mini 3 kijelzőjére is vetett egy pillantást. Lássuk mire jutott!

skitched

Soneira arra jutott, hogy az iPad Air 2 kijelzője
Tovább...    »

Yosemite tipp: sötét mód engedélyezése a billentyűzetről

Arról már korábban beszámoltunk, hogy miként lehet ütemezni a sötét módot, most azt mutatjuk be, hogy hogy lehet billentyűkombinációhoz rendelni az OS X Yosemite egyik újdonságát.

Az Apple beépítette a rendszerbe a billentyűkombinációt, de nem adott felületet a bekapcsolásához, ezért a Terminal alkalmazás segítése kell majd ehhez a feladathoz.Ahhoz, hogy bekapcsold a sötét módot a Rendszerbeállítások Általános beállítási táblájára kellene ellátogatnod. Ez hosszú és macerás, igaz állíthatsz be rá AppleScriptet, és utána a hangoddal is elintézheted az átállítást, de egy billentyűkombináció egyszerűbb ezeknél.

Lássuk a lépéseket!

1. Illeszd be a Terminal alkalmazásba az alábbi
Tovább...    »

Memóriaszivárgás lehet a Mail alkalmazásban

Craig Federighi megígérte nekünk a nyári WWDC-n, hogy a Mail kevés újdonságot kap idén és az alkalmazás alapfunkcióinak stabilabbá tételével fognak foglalkozni.

Ennek ellenére persze 1-2 újdonság is került az alkalmazásba, melyről korábban itt írtunk. Sajnos azonban az új alkalmazás sem tökéletes.

skitched

Sajnos az új alkalmazás használata közben sok felhasználó memóriaszivárgás áldozata lett. Ez egy elég kellemetlen hiba, mert a Mail elkezdi felhasználni az összes elérhető fizikai memóriát és ha az betelik, akkor a háttértárhoz nyúl és a swap fájlba kezd el írni a rendszer.

Ennek eredményeképp a teljes rendszer lelassul a Mail alkalmazás miatt és nem fognak válaszolni az alkalmazások.
Tovább...    »

Kiemelt hirdetések
Friss hírek
Új hozzászólások
Legtöbb hozzászólás
Népszerű hírek (újak)